Home Esittelyssä Oculus Riftin terapeuttiset ja taiteelliset käyttömahdollisuudet

Oculus Riftin terapeuttiset ja taiteelliset käyttömahdollisuudet

by Mustafa Jadiel
0 comment

Oculus Rift rakennettiin alun perin pelaamista varten, ja sellaisena se alun perin esiteltiinkin – futuristiseksi laitteistoksi, jonka avulla pelaajat voivat osallistua heidän nauttimiinsa peleihin. Mutta ei kestänyt kauan, kun ihmiset – Oculus mukaan lukien – alkoivat miettiä kaikkia muita mahdollisia käyttötapoja ja kaikkia tapoja, joilla sitä voitaisiin käyttää liike-elämässä, viestinnässä ja koulutuksessa.
Mutta ehkä yksi yleisimmistä Oculus Riftin ja sitä seuranneen VR-teknologian käyttötavoista on terapeuttinen apuväline ja taiteellinen väline…
Kuvittele tämä…
Joten kuvittele, että sinulla on ollut huono päivä töissä, tulet kotiin epäsiistiin, lapset huutavat ja sinusta tuntuu, että olet sidonnaisuutesi lopussa. Selviytyäksesi sitten kävelet huoneen nurkkaan, otat Oculus Rift/Morpheus -laitteesi ulos ja puet sen päälle. Yhtäkkiä sinut kuljetetaan luonnonkauniille rannalle, jossa voit kuulla aaltojen lipuvan rannalla ja kävellä tuntikausia samalla kun nautit maisemista.
Tekniikan kehittyessä voit jopa käyttää tätä hämmästyttävämmällä tavalla. Kuvittele, jos tietokoneesi olisi yhdistetty muihin kodin laitteisiin, mukaan lukien Kinect-anturi, joka voisi havaita liikkeesi ja televisiosi. Nyt sen sijaan, että istuisit sohvalla ja katsoisit televisiota normaalisti iltaisin, voit istua riippumatossa ja nauttia television katselusta sillä tavalla – rantabaarin kulmassa oleva televisio näyttää mitä haluat katsoa, ​​mutta jotenkin siinä ei ole mitään häikäisyä. Se voi jopa olla yhteydessä sähkötakkaan tai , jotta saat lämmön tunteen. tulee auringosta/viileästä tuulesta.
Tämä voi olla uskomattoman rentouttava ja nautinnollinen kokemus, mutta enemmän kuin se voi olla myös erittäin terapeuttista. Tämä voisi olla loistava tapa torjua stressiä, alentaa sykettäsi ja auttaa sinua rentoutumaan illalla. Jos sinulla on vaikeuksia poistua töistä tai kärsit kausiluonteisesta mielialahäiriöstä, voit saada valtavasti hyötyä iltaisin hiekalla kävelemisestä.
Oikea terapia ja taiteen mahdollisuudet
Yhdistä tämä viestintään ja voit tavata ystäviä täällä tai jopa keskustella koulutetun psykologin kanssa todellisesta terapiasta. Ja tällä terapeutilla voisi olla käytössään fantastisia voimia manipuloimalla ympärillään olevaa ympäristöä: VR:ää on jo ehdotettu turvalliseksi tapaksi saada fobiapotilaat kohtaamaan pelkonsa.
Tätä voidaan käyttää myös joihinkin erittäin luoviin tarkoituksiin. Kuvittele, että pystyt kävelemään yhden Monetin maalauksista tai näkeväsi maailman sääntöjen taittuvan ympärilläsi hämmästyttävällä tavalla. Kuvittele joutuvasi täydelliseen pimeyteen tai teleportoitumaan lukuisten kohtausten läpi… Mahdollisuus manipuloida subjektiivista kokemusta on uskomaton, ja tätä voitaisiin käyttää upeaan muotoon taiteena ja tapana auttaa meitä tutkimaan mieltämme, rentoutumaan. iltaa ja kokea tunteemme uudella tavalla.

© 2024 – alykas neuvo- All Rights Reserved.